Vakken

Gedurende de eerste 2 jaar (basisfase) krijg je nog veel theorievakken zoals rekenen/wiskunde, Nederlands, Engels en mens & maatschappij. Mens & maatschappij zijn vakken zoals aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. 
Je krijgt ook de praktijkvakken zorg & welzijn, techniek en groen. Natuurlijk krijg je ook bewegingsonderwijs, ICT vaardigheden en kunst en cultuur.
Wij besteden ook aandacht aan burgerschap. Burgerschap betekent dat wij gaan werken aan hoe jij goed kan functioneren in de maatschappij.

Na ongeveer 2 jaar (oriƫntatiefase) kom jij erachter welke vakken jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Je gaat keuzes maken in welke jij beter wilt worden en je gaat stages lopen. Het is wel belangrijk dat je geleerd hebt om jezelf te redden. Je zult dat leren tijdens de praktijkvakken.

In het laatste leerjaar (specialisatiefase) maak je samen met je ouders/verzorgers een keuze welke richting jij gaat volgen. Je gaat veel dagdelen stage lopen en dit maakt het voor jou makkelijker om later te kunnen gaan werken. In deze periode kom je nog op school om de theorie en praktijkvakken te volgen waar je samen met de mentor voor gekozen hebt. Het is dan ook mogelijk om cursussen te volgen in de richting waarin je wilt gaan werken.

Sommige leerlingen kunnen doorstromen naar de interne MBO Entree opleiding binnen de Esborg.


Vakken